Evenimente

EVENIMENTE LOCALE 2020

24 IANUARIE - ZIUA UNIRII

INAUGURARE PARCUL "UNIRII"

 

 

     

 

     

 

EVENIMENTE LOCALE 2019

INAUGURARE PARC

Mos Craciun, acum in prag de sarbatori a adus locuitorilor din Valenii de Munte, un nou Parc pe strada M. Kogalniceanu, langa Gradinita nr. 4.
Acesta este amenajat cu poteci serpuind printre copaci, platforms de skateboard, tobogan in forma de crocodil, loc de joaca pentru copii, dar si cu aparate de fitness pentru adulti.
Va asteptam cu drag in fiecare zi in intervalul orar 09:00 22:00!

 

     

 

     

 

PARADA LUI MOS CRACIUN

 

     

 

1 DECEMBRIE 2019

La multi ani, dragi romani! La multi ani, Romania!

 

     

 

     

 

28 noiembrie 2019 EXERCITIU I.S.U.

Multumim Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Serban Cantacuzino al Judetului Prahova pentru organizarea unui amplu exercitiu pentru testarea capacitatii de interventie in cazul unui seism, la care au participat elevii si cadrele didactice de la Colegiu National Nicolae Iorga si personalul si pacientii sectiei de Fizioterapie ai Spitalului Orasenesc Valenii de Munte. Avand in vedere complexitatea exercitiului, a fost pus in aplicare Planul Rosu de interventie la nivelul judetului Prahova

 

     

 

25-27 octombrie 2019 - SERBARILE TOAMNEI - FESTIVALUL TUICI

 

     

 

     
 
     
 

Festivalul de folclor DOR DE MUNTE

 

     

 

     

1 octombrie 2019 - ZIUA PERSOANELOR VARSTNICE

 

     

 

     
 

Deschiderea anului scolar 2019-2020

 

     

 

     
 

Parada Portului Popular de Sfanta Maria Mare

 

     

 

     
 
     
 
     
     

Deschiderea Universitatii Populare de Vara, Nicolae Iorga, ediția a LXVI-a.

 

     

 

     
 
     
 

9 MAI ZIUA EUROPEI, ZIUA ORASULUI

 

     

 

     
 
     
 
     
 
     
 

ZIUA JANDARMERIEI ROMANE

Ziua Jandarmeriei Romane este marcata in fiecare an pe data de 3 aprilie. Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova si Gruparea Mobila de Jandarmi Ploiesti cu sprijinul Primariei Valenii de Munte, a prezentat in avans, in data de 30 martie 2019, in fata Centrului Cultural Valenii de Munte, tehnicile si materialele din dotare, a cainilor de serviciu si a ofertelor educationale. La multi ani Jandarmeriei Romane

 

     

 

Si anul acesta traditia continuă cu ce-a de a sasea editie a concursului de table Cupa celor 44 de pahare, organizata de Primaria Orasului Valenii de Munte prin Centrul Cultural si cu implicarea Clubului Seniorilor.
Premiantii editiei sunt: Banu Dumitru Premiul I, Mateeescu Iulian Premiul II, Mateescu Catalin Premiul III si Bobeica Sandu Mențiune.

 

     

 

8 MARTIE 2019

Din partea Consiliului Local si al aparatului administrativ al Primariei va dorim toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni.

 

     

 

ZIUA MIRON RADU PARASCHIVESCU

La Centrul Cultural Valenii de Munte a avut loc simpozionul IN MEMORIAM MIRON RADU PARASCHIVESCU  EU AM TINUT LA VOI, organizat cu ocazia omagierii poetului si publicistului Miron Radu Paraschivescu.

 

     

 

EUROSCOALA  31 ianuarie 2019

In cadrul programului Euroscoala, la care participa licee din toate tarile Uniunii Europene, in data de 31 ianuarie, peste 500 de tineri s-au intalnit la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, intr-o zi dedicata lor de catre alesii europeni. Pentru reprezentarea Romaniei, licee din toata tara au aplicat, prin realizarea unui proiect, analiza si notarea facandu-se dupa criterii stabilite de Ministerul Educatiei Nationale.  La concurenta cu marile colegii din tara, a castigat un loc eligibil Liceul Tehnologic Agromontan Romeo Constantinescu. Delegatia orasului Valenii de Munte, formata din 24 de elevi a participat alaturi de alte 23 de colegii prestigioase din Tarile Uniunii Europene la dezbaterea si votarea unor motiuni pe temele importante ale UE. Au fost momente unice pentru copiii nostri care au lucrat impreuna, au interactionat si chiar au legat prietenii cu tineri, colegi de ai lor din toata Europa.
 

 

     

 

     
 

UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

Unirea Principatelor la 24 ianuarie 1859, a reprezentat un moment crucial in istoria acestei natiuni, moment de mare solidaritate in care vocea poporului a fost auzita si respectata. Este de datoria noastra ca altaturi de cei mici sa cinstim memoria inaintasilor nostri si sa tinem vie constiința romaneasca.
 

 

     

 

ZIUA CULTURII NATIONALE

Sarbatorim astazi Ziua Culturii Nationale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contributiei constante pe care cultura o are in dezvoltarea statului si a fiecaruia dintre noi. Deloc intamplator, Ziua Culturii coincide cu ziua de nastere a celui mai mare poet al Romaniei, Mihai Eminescu. La 169 de ani de la nasterea sa, Eminescu ramane un exemplu despre cum sa armonizezi traditia cu modernitatea, fiind totodata, expresia absoluta a culturii romanesti.

 

     

 

EVENIMENTE LOCALE 2018

PARADA LUI MOS CRACIUN

 

     

 

5, 6 decembrie MOS CARACIUN LA SCOLILE SI GRADINITELE DIN ORAS

Copiii cuminti de la scoli si grsdinite s-au bucurat aceste zile, cu adevarat speciale, alaturi de Mos Craciun si de ajutoarele sale.

 

     

 

     
 

1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA A ROMANIE

La multi ani, Romania!

 

     

 

     
 

SERBARILE TOAMNEI FESTIVALUL TUICII 2018

 

     

 

     
 

 

25 OCTOMBRIE ZIUA ARMATEI ROMANE

Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului romanesc, data de 25 octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara sarbatoreste Armata si pe cei care au fost in slujba ei.

Obiectivele si sentimentele Armatei Romane, au vizat intotdeauna indeplinirea idealurilor nationale: unitate, independenta, suveranitate, integritate teritoriala si pastrarea identitati nationale

 

     

 

 

1 OCTOMBRIE - ZIUA PERSOANELOR VARSTNICE

Pe 1 octombrie au fost sarbatorite cuplurile din Valenii de Munte care au implinit 40, respectiv 50 de ani de casnicie neintrerupta.

 

     

 

Este o tradiditie pe care Primaria si Consiliul Local, impreuna cu C.A.R. Armonia o duc mai departe.

In Valenii de Munte sunt apreciati toti cei care aleg sa mearga pe drumul vietii in doi, pretuind valorile familiei si ale respectului fata de partener.

 

INAUGURARE LOC DE JOACA PARC CENTRAL

 

     

 

TARGUL TRADITIONAL DE SFANTA MARIA MARE SI PARADA PORTULUI POPULAR

Aflat la cea de-a XXIX -a editie, Targul Traditional de Sfanta Maria Mare reprezinta o invitatie la arta si gastronomie romaneasca si s-a desfasurat in Piata Centrala din Valenii de Munte, in perioada 11 - 15 august 2018.
Intrata in traditie, Parada Portului Popular s-a desfasurat pe traseul Gara - Piata Centrala in data de 15 august si a adunat peste 400 de copii imbracati in straie populare romanesti, carora li s-au alaturat reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, precum si numerosi locuitori ai orasului.

 

     

 

     
 


Muzica, dansul si voia buna au continuat pana la ceasuri tarzii, aducand in scena artisti consacrati de muzica populara si ansambluri prahovene reprezentative, care au contribuit la cultivarea si valorificarea autenticitatii creatiilor populare romanesti.
 

 

     

 

     
 

LANSARE CARTE LUCIAN AVRAMESCU

Luni 18 iunie 2018, in sala mare a Bibliotecii Miron Radu Paraschivescu, a avut loc lansarea romanului "Despre singuratate", semnat de poetul Lucian Avramescu.

 

     

Lucian Avramescu a urmat liceul din Valenii de Munte, iar unele secvente din roman sunt legate de frumosul oras cultural de pe Teleajean, de care poetul si romancierul a ramas legat profund, spunand, de multe ori, ca este orasul adolescentei sale si al primului sarut.