Economie

SOCIETATEA PRAHOVA INDUSTRIAL PARC S.A.

Adresa: Str. Berevoiesti, nr. 77-79

Tel.: 0244280924

Fax: 0244282600

e-mail: pipvaleni@yahoo.com

 

 

     
 

 

INFRASTRUCTURA

Infrastructura la SC Prahova Industrial Parc SA Valenii de Munte se compune din retele de alimentare si distributie a energiei electrice, gazelor naturale, apei precum si a canalizarii pluviale, menajere si drumurile de acces. 

a) Retelele de energie electrica se compun din retele de 20 KV si retele de 0,4 KV de alimentare la fiecare obiectiv toate fiind contorizate si cu posibilitati de alimentare de rezerva. Puterea instalata in parcul industrial este de circa 3800 KVA cu posibilitate de marire, majoritatea obiectivelor fiind alimentate cu cabluri din aluminiu pozate in pamant la - 0,7 m cu numeroase mansoane de linie datorita distantelor relativ mari.

b) Reteaua de apa se compune din reteaua de aductiune Valeni Seciu cu lungime de 4,5 km, din care 3,5 km conducta PHD Ř 300 mm si 1km conducta din otel  325 mm, care alimenteaza gospodaria de apa de 2 x 2500 mc si o retea de distributie interna in Santierul I si Santierul II din conducta PEHD  110 mm cu contorizari la toate obiectivele in lungime de circa 2,2 km pozata in pamant la  0,8 m cu camine de derivatie si joc de vane pentru alimentari de rezerva prin inele ce inconjoara grupuri de obiective. 


c) Reteaua de gaze se compune dintr-o retea de aductiune din PEHD cu  6 " si lungime de 3,1 km de la SRM Valenii de Munte la PMD Seciu la un debit de 825 NMC/H si o retea de distributie la majoritatea obiectivelor din otel Ř 6" si  3" prevazuta cu ventile de linie si de alimentare.  

d) Reteaua de canalizare pluviala reabilitata are o lungime de 1,6 km din tuburi  250   600 mm pana la deversare in paraul Bughisoara cu camine de linie, racord si derivatie. Reteaua de canalizare menajera de asemenea reabili-tata si ea are o lungime de circa 1,1 km din tuburi de beton  200  400 camine de linie, racord si derivatie la H = - 0,5m ... 1,5 m care deverseaza in statiile de epurare ecologica de 90 mc/zi si 45 mc/zi.  

CLADIRI SI HALE DE PRODUCTIE  

Inaltimi : 5  6 m; 
Fundatii izolate si continui din beton armat;
Stalpi din beton prefabricat; 
Grinzi prefabricate din beton; 
Chesoane din beton prefabricat ( luminatoare metalice );
Invelitoare tip terasa; 
Pereti exteriori  panouri BCA armat, tamplarie metalica;
Instalatii  apa, canalizare, electrice ( forta si iluminat ), ventilatie, instalatii de ridicat. 

 

FACILITATI

Ansamblu de facilitati prezentate in actele, normative speciale ( facilitati prin Codul Fiscal, prin Legea parcurilor industrial, legislatia intreprinderilor mici si mijlocii, investitii cu impact semnificativ in economie );

Stimulente pe care le pot oferi autoritatile administratiei locale avand in vedere efectele pozitive pe plan local ( locuri de munca, dezvoltarea activitatilor economice ) pe care parcurile industriale le au;
Preturi de inchiriere mici ( 0,3 – 1 € / mp / luna ); 

Investitorul are la dispozitie spatii de productie deja amenajate pentru activitati de productie variate, astfel incat intr-o perioada de timp foarte scurta sa-si inceapa activitatea de productie; 
Acces la utilitați; 
Acces la DN 1A, E 60 ( DN 1) si viitoarea autostrada București – Brașov ~ 30 km., aeroportul Otopeni~ 90 km; 
Acces cale ferata; 

Retea de drumuri interioare; 
Posibilitatea de amenajare spatii verzi; 

Zona ofera :

Rezerve de muna :
 - forta de munca calificata disponibila;
 - autoritatile publice sunt implicate in formarea si perfectionarea fortei de munca;
 - centre universitare economice si tehnice, sedii sau filiale ale institutelor nationale de cercetare la Ploiesti – 30 km.; 

Sistem financiar, bancar:
 - sucursale sau filiale de banci;
 - institute de credit;
 - societati de asigurare; 

Comunicatii :
 - retea telefonica mixta (analogica si digitala );
 - retele de telefonie mobila ;
 - acces internet;
 - servicii de posta cu acoperire internationala; 

Sanatate :
 - spital general;
 - policlinica. 

SITUATIA SOCIETATILOR COMERCIALE CARE DESFASOARA ACTIVITATE LA  S.C. PRAHOVA INDUSTRIAL PARC S.A

 

S.C. TYMBARK S.R.L.

S.C. MASPEX ROMANIA S.R.L.

Stefan cel Mare nr.38-40
Valenii de munte, Jud. Prahova

tel. 0244.283.344
fax 0244.282.366

e-mail: office@tymbark.ro

Cod unic de inregistrare: RO 3451510; Reg.Com.Prahova nr.J29/1275/2005; Capital:38.937.370 ROn Cont: RO22 BRDE 450S V009 9290 4500 B.R.D.-M.C.C. Bucuresti

 

Grupul Maspex Wadowice (Polonia) a luat fiinta in anul 1990, ca firma activand in domeniul FMCG. 

Compania Maspex, parte a grupului Maspex Wadowice, este prezenta in Romania din anul 1996, si a activat initial sub denumirea de La Festa International, operatiunea de rebranding avand loc in anul 2006. Prima fabrica a companiei a fost deschisa la Popesti-Leordeni, langa Bucuresti. Incepand din octombrie 2001, compania Maspex Romania si-a mutat capacitatile de productie in Valenii de Munte, jud. Prahova, unde a inceput un amplu proces de retehnologizare si de modernizare a  vechii fabrici „Conserve SA”.
Fabrica din Valenii de Munte este dotata cu echipamente de productie computerizate si cu laboratoare moderne pentru controlul calitatii, fiind certificata IFS ver.6.0.

Din septembrie 2007, compania Maspex a inceput constructia unei noi fabrici in Valenii de Munte, localizata in imediata apropiere a unitatii de productie existente. Investitia realizata consta intr-un nou centru de productie, depozite si linii de productie ultramoderne. Noua fabrica asigura atat un spatiu de depozitare mai generos, cat si facilitati logistice mai performante. De asemenea, liniile de productie ultramoderne faciliteaza intrarea pe piata cu produse de o inalta calitate (folosindu-se ambalarea cu tehnologia aseptica, ce presupune absenta consevantilor).
Noile facilitati de productie si depozitare din Valenii de Munte garanteaza continua dezvoltare a companiei Maspex pe piata romaneasca.

 

 

     
 

 

In anul 2007, compania Lubella S.A, parte a grupului Maspex Wadowice si lider al pietei de paste fainoase din Polonia, a preluat producatorul roman de paste fainoase Arnos din Oradea.

Brand-ul Tymbark si-a facut aparitia pe piata romaneasca in luna iulie 2004, prin lansarea gamei Tymbark Nectar 1L.

Treptat Tymbark si-a largit portofoliul prin aparitia unor noi sortimente: Tymbark 200ml cutie, Tymbark 250ml sticla, Tymbark 100%, Tymbark Cool si Tymbark Fontea.

Valorile marcii:                          
    Calitate superioara,                                                   
    Vitalitate,
    Sanatate, Optimism
    Apropiere, Familiaritate
                            
Beneficii:
    stil de viata natural-sanatos
    gust delicios de fructe
    savurarea unui produs de calitate