Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 30

Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 32

Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 32
Primaria orasului Valenii de Munte

Evenimente

EVENIMENTE LOCALE 2018

INALTARE SI EROII

Ziua Eroilor este o sarbatoare nationala a poporului roman, marcata in memoria celor cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta, pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

 

     

 

Comunitatea orasului Valenii de Munte a cinstit, anul acesta, asa cum o face traditional an de an, memoria eroilor, printr-o slujba de pomenire oficiata de preoti din bisericilor din localitate, prin depuneri de coroane si momente solemne, printr-un spectacol de suflet oferit de elevii din localitate.

 

     
 

9 MAI - LA MULTI ANI VALENII DE MUNTE, ROMANIA, EUROPA!

Ziua de 9 Mai are pentru poporul roman o multipla semnificatie.

Pe langa Ziua Independentei proclamata in 1877, romanii sarbatoresc Victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea razboi Mondial la 9 mai 1945, dar si Ziua Europei.

 

     

 

Pe 9 mai 1877, Adunarea Deputatilor a proclamat Independenta de stat a Romaniei, deschizand astfel drumul spre recunoasterea internationala a dreptului natiunii romane de a-si decida singura soarta. Intrata in razboi, in primavara lui 1877, Armata romana a triunfat pe campul de lupta, cucerind pe rand redutele otomane de la Plevna, Grivita, Smardan si Vidin. Independenta Romaniee a fost castigata cu jertfa a peste 10000 ostasi.

Mai tarziu, pe 9 mai 1945, romani au trait bucuria capitularii celui de-al treilea Reich. Semnarea actului de capitulare neconditionata a germaniei a avut loc la cartierul general sovieitic din Berlin. Astfel a luat sfarsit cel de al II-lea Razboi Mondial pe continentul european.

Toto la aceasta data este aniversata si Ziua Europei. data de 9 mai a fost aleasa ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano in 1985.

9 mai este sarbatorita din anul 1998 ca zi a Orasului Valenii de Munte

 

     

 

La Centru Cultural a fost sustinut un concert sustinut de FUEGO si de cantaretele indragite Stela Enache si Marina Florea care a incantat o sala plina, cu ovatii si lacrimi in ochi de nostalgie

 

     

 

ZIUA FEMEI

Miercuri, 14 martie, mamele, sotiile, surorile sau fiicele orasului Valenii de Munte au fost rasfatate in cadrul spectacolului EURO SAVOY al Teatrului de Revista Constantin Tanase, Bucuresti.

 

     

 

     
 

19 februarie ZIUA MRON RADU PARASCHIVESCU

Centrul Cultural Valenii de Munte si Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” l-au omagiat luni, 19 februarie, pe poetul si publicistul Miron Radu Paraschivescu, personalitate a culturii romane pe nedrept ignorata azi, lasata adesea la bunul plac al diverselor interpretari, mai mult sau mai putin binevoitoare, mai mult sau mai putin avizate.

 

     

 

     

24 IANUARIE ZIUA UNIRII MICI

Profunzimea asumarii sentimentului de unitate nationala s-a simtit prin prezenta unui numar mare de participanti, care au transmis emotii si trairi, empatizand prin priviri calde si luminoase si reflectand la solemnul moment istoric sarbatorit la Valenii de Munte in cadrul manifestarilor organizate la Monumentul Eroilor si la Centrul Cultural al orasului.

 

     

 

     
 
     
 
     
 

15 IANUARIE  ZIUA LUI EMINESCU

Sub auspiciul eminescian, Ziua Culturii Nationale a oferit prilejul unui respiro artistic si emotional, puternic intelectualizat in cadrul Simpozionului cu titlul Mihai Eminescu  Promotor al Marii Uniri, organizat la Centrul Cultural in data de 15 ianuarie 2018, aceasta fiind prima activitate din lungul sir de evenimente care se vor desfasura la Valenii de Munte cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri.

 

     

 

     

EVENIMENTE LOCALE 2017

FANFARA LUI MOS CRACIUN

Devenita deja o traditie, Fanfara lui Mos Craciun a revenit la Valenii de Munte, spre bucuria tuturor copiilor care i-au privit cu emotie si bucurie în suflet pe Mos Craciunii care, pe tonul muzicii, au parcurs centrul orasului.

 

     

 

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Ca in fiecare an, 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, a fost sarbatorita si în orasul Valenii de Munte prin ceremonii la care au luat parte, alaturi de oficialitatile locale si judetene, numerosi cetateni ai orasului.

 

     

 

     

 

     

 

INAUGURARE GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT "CEI 5 ELEFANTEI"

Cea mai modernă gradinita cu cresa din Prahova se deschide la Valenii de Munte. Se numeste CEI 5 ELEFANTEI si ofera servicii educationale la standarde europene. Gradinita aplica un sistem educational care promoveaza practicarea unei educatii centrate pe copil intr-un mediu atractiv si in deplină siguranta.

Este o constructie ridicata de la zero şi edificată cu respectarea celor mai stricte norme europene in domeniu: cu sali mari, bine aerisite, cu sistem modern de incălzire, cu ferestre care ofera un iluminat optim, cu pardoseli, tamplarie si dotari de calitate. Este cea mai moderna gradinita din judet, cel putin la aceasta ora, gratie investitiilor realizate aici de catre Primaria si Consiliul Local Valenii de Munte. Este un proiect lansat de catre primarul Florin Constantin cel care a initiat, de altfel, si proiectele de extindere a Scolii Gimnaziale Gheorghe Panculescu (fosta Scoală 3) si de extindere a Colegiului National Nicolae Iorga, prin transformarea completa a fostului atelier intr-un corp de scoala cu toate dotarile necesare (sali de clasa, grupuri sanitare, etc.)

 

 

     

 

 

 

 

Dragoste, securitate afectivă, educaţie prin joacă, spaţii generoase şi un mediu atractiv, plin de culori calde. De aceste lucruri vor beneficia micuţii care vor trece pragul grădiniţei din Vălenii de Munte.

 

     

EVENIMENTE LOCALE 2015

FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR DOR DE MUNTE

 

     

 

     

 

     

 

EVENIMENTE LOCALE 2014

ZIUA EMINESCU, ZIUA  NATIONALA A CULTURII, LA VALENII DE MUNTE

Ziua nasterii geniului tutelar al culturii romane, Mihai Eminescu, totodata Ziua Nationala a Culturii, va fi sarbatorita in oraselul prahovean Valenii de Munte printr-un spectacol de pioasa omagiere a Poetului, cum spune primarul localitatii, Florin Constantin. In el sunt angajati profesori si elevi ai Liceului Nicolae Iorga, personalitati care au avut sau au tangenta cu orasul de pe Teleajen.

 

     

 

     

 

     

Merg cu emotie la Valeni, a declarat poetul Lucian Avramescu ziarului Prahova, pentru ca este ziua Dumnezeului nostru spiritual, cel care a scris certificatul de nastere al sufletului romanesc, si pentru ca imi caut si regasesc aici adolescenta . Sunt in acelasi timp bucuros sa asist la vernisajul expozitiei de portrete realizate de fratele meu, graficianul AMPress, Marian Avramescu, intitulat? Cetateni din satul Terra, sat cu ulite diverse, ulita New York, ulita Bucuresti, ulita Ipotesti sau Hobita, ulita Valenii de Munte si alte ulite

 

     

 

     

Ma bucur ca tanarul Andrei, directorul culturii in zona n-a uitat, ca altii, ziua nasterii lui Eminescu. Intalnirea, spectacolul, vernisajul vor vea loc in 15 ianuarie, cu incepere de la orele 12, la Centrul Cultural Valenii de Munte. 

 

     

 

     

 

INAUGURARE CLASELE V-VIII COLEGIUL NATIONAL NICOLAE IORGA 9.01.2014

 

     

 

     

 

     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

EVENIMENTE LOCALE 2013

SARBATOAREA MAJORATULUI LA CENTRU CULTURAL 20.12.2013

Domnul primar, Florin Constantin  inmaneaza diplome tinerilor care au implinit 18 ani în anul 2013

 

     

SERBARILE TOAMNEI - FESTIVALUL TUICII - 2013

25 octombrie - ZIUA ARMATEI ROMANE

Ziua Armatei Romane, sarbatorita la 25 octombrie, reprezinta un simbol cu valoare de referinta pentru poporul roman, o zi in care, dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii in anul 1944, a ultimei brazde de pamant romanesc, glorifica faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului romanesc, care ne ofera inestimabile lectii de viata traite in demnitate si iubire fata de tara.

 

1 OCTOMBRIE 2013

ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE

 
     
 
     
 
     
 

Intalnire intre specialistii din agricultura, primarii Judetului Prahova, Consiliul Judetean Prahova și Ministerul Agriculturii la Valenii de Munte organizată de UNCO-UNITED FOR COMMUNITY-25.09.2013
Tema: Asigurarea securit
atii alimentare prin dezvoltarea Zootehniei si Perspectiva noului PAC cu privire la reconversia plantatii
lor de pomi fructiferi.

 
     
Inaugurarea Bazei Sportive a Liceului Tehnologic Agromontan
,,R. Constantinescu" din Vălenii de Munte- 25.09.2013

 

     

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

     
 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

DESCHIDEREA ANULUI ŞCOLAR 2013 - 2014

Primul Ghiozdan - Valenii de Munte

D-nul Primar si Primul boboc

Clasa "0" - Scoala Gimnazială

Clasa "0" - Scoala Valea Gardului

Deschidere an scolar Valea Gardului

Noua baza sportiva Valea Gardului

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Scoala Gimnaziala Deschidere an scolar Scoala Gimnaziala

Deschidere an scolar Liceul Tehnologic Agromontan

Deschidere an scolar Liceul Tehnologic Agromontan

<