Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 30

Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 32

Notice: Undefined variable: browser in /home/valeniid/public_html/index.php on line 32
Primaria orasului Valenii de Munte

Evenimente

EVENIMENTE LOCALE 2014

ZIUA EMINESCU, ZIUA  NATIONALA A CULTURII, LA VALENII DE MUNTE

Ziua nasterii geniului tutelar al culturii romane, Mihai Eminescu, totodata Ziua Nationala a Culturii, va fi sarbatorita in oraselul prahovean Valenii de Munte printr-un spectacol de pioasa omagiere a Poetului, cum spune primarul localitatii, Florin Constantin. In el sunt angajati profesori si elevi ai Liceului Nicolae Iorga, personalitati care au avut sau au tangenta cu orasul de pe Teleajen.

 

     

 

     

 

     

Merg cu emotie la Valeni, a declarat poetul Lucian Avramescu ziarului Prahova, pentru ca este ziua Dumnezeului nostru spiritual, cel care a scris certificatul de nastere al sufletului romanesc, si pentru ca imi caut si regasesc aici adolescenta . Sunt in acelasi timp bucuros sa asist la vernisajul expozitiei de portrete realizate de fratele meu, graficianul AMPress, Marian Avramescu, intitulat? Cetateni din satul Terra, sat cu ulite diverse, ulita New York, ulita Bucuresti, ulita Ipotesti sau Hobita, ulita Valenii de Munte si alte ulite

 

     

 

     

Ma bucur ca tanarul Andrei, directorul culturii in zona n-a uitat, ca altii, ziua nasterii lui Eminescu. Intalnirea, spectacolul, vernisajul vor vea loc in 15 ianuarie, cu incepere de la orele 12, la Centrul Cultural Valenii de Munte. 

 

     

 

     

 

INAUGURARE CLASELE V-VIII COLEGIUL NATIONAL NICOLAE IORGA 9.01.2014

 

     

 

     

 

     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 

 

EVENIMENTE LOCALE 2013

SARBATOAREA MAJORATULUI LA CENTRU CULTURAL 20.12.2013

Domnul primar, Florin Constantin  inmaneaza diplome tinerilor care au implinit 18 ani Ón anul 2013

 

     

 

SERBARILE TOAMNEI - FESTIVALUL TUICII - 2013

 

25 octombrie - ZIUA ARMATEI ROMANE

Ziua Armatei Romane, sarbatorita la 25 octombrie, reprezinta un simbol cu valoare de referinta pentru poporul roman, o zi in care, dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii in anul 1944, a ultimei brazde de pamant romanesc, glorifica faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului romanesc, care ne ofera inestimabile lectii de viata traite in demnitate si iubire fata de tara.

 

1 OCTOMBRIE 2013

ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE

 
     
 
     
 
     
 

Intalnire intre specialistii din agricultura, primarii Judetului Prahova, Consiliul Judetean Prahova și Ministerul Agriculturii la Valenii de Munte organizată de UNCO-UNITED FOR COMMUNITY-25.09.2013
Tema: Asigurarea securit
atii alimentare prin dezvoltarea Zootehniei si Perspectiva noului PAC cu privire la reconversia plantatii
lor de pomi fructiferi.

 
     
Inaugurarea Bazei Sportive a Liceului Tehnologic Agromontan
,,R. Constantinescu" din Vălenii de Munte- 25.09.2013

 

     

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

     
 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

Baza sportiva Liceul Tehnologic Agromontan

 

DESCHIDEREA ANULUI ŞCOLAR 2013 - 2014

Primul Ghiozdan - Valenii de Munte

D-nul Primar si Primul boboc

Clasa "0" - Scoala Gimnazială

Clasa "0" - Scoala Valea Gardului

Deschidere an scolar Valea Gardului

Noua baza sportiva Valea Gardului

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Colegiu National N. Iorga

Deschidere an scolar Scoala Gimnaziala Deschidere an scolar Scoala Gimnaziala

Deschidere an scolar Liceul Tehnologic Agromontan

Deschidere an scolar Liceul Tehnologic Agromontan

Festivitatea de deschidere Gradinita nr. 1 Festivitatea de deschidere Gradinita nr. 1

 

18 - 23 AUGUST: UNIVERSITATEA POPULARA DE VARA "NICOLAE IORGA" - in imagini

 

 

   
 
     
 
     
 
 

     
 

     
     

15 AUGUST 2013 - STAMARIA MARE - in imagini

 
     
 
     
 
     
 

 

 

9 MAI - SARBATOAREA VALENILOR DE MUNTE

Articol scris de Prof. Emil Musat

    In viata unei comunitati, orice sarbatoare da sens vietii sociale fiind nu numai un prilej de omagiere a inaintasilor, ci si unul de incredere intr-un viitor comun.

    Ziua orasului nostru coincide cu Ziua Europei si cu Ziua Independentei de Stat a Romaniei, avand prin urmare conotatii istorice si integratoare in cadrul culturii si civilizatiei democratice contemporane.

    An de an, edilii judetului si ai orasului se straduiesc sa dea stralucire si un plus de individualitate fiecarei editii sarbatorita, facand din desfasurarea ei o sarbatoare cu note solemne si populare in care este cuprinsa majoritatea populatiei valenare.

   

 

 

    Intr-un oras cu fata schimbata, prefigurand un viitor demn de o viata civilizata, curat si impodobit de flori si verdeata, cu steaguri de sarbatoare si cocarde tricolore, cu oameni gatiti ca de sarbatoare, oamenii s-au adunat in centrul civic astepatand cu nerabdare fiecare moment sarbatoresc.

    La Centrul Cultural al orasului prof. univ. dr. Petre Turlea, istoric ce si-a inceput prestigioasa cariera de cercetator si muzeograf la Casa Memoriala Nicolae Iorga, a conferentiat despre semnificatia celor trei evenmente cinstite astazi, iar prof. Ion Bocioaca a evocat portrete de eroi locali unei asistente numeroase si de larga reprezentare publica interesata ca niciodata sa-si cunoasca identitatea istorica in care se integreaza.

 

 
     
 

 

    Dupa oficierea serviciului religios de pomenire a eroilor, primarul orasului, Florin Constantin, a adresat participantilor mesajul sau traditional impreuna cu inaltele oficialitati prezente, intre care si presedintele Consiliului Judetan Prahova, Mircea Cosma, primarul orasului Cimislia (Republica Moldova), deputatul Sorin Teju si senatorul Ion Luchian.

    A urmat festivitatea de premiere a elevilor scolilor din oras care s-au remarcat la concursurile scolare la etapele judetene si nationale, elementul de noutate fiind ca edilii orasului i-au premiat, spre cinstea lor si prestigiul scolilor din oras, alaturi de ei fiind si inspectorul general al I.S.J. Prahova, prof. Horia Toma.

 

 

    De altfel, prezenta, demnitarilor mentionati, releva atasamentul fata de valenari si pretuirea pe care o acorda institutiilor locale pentru rezultatele foarte bune obtinute si anul acesta.

    Spectacolul popular a inceput prin muzica unor solisti si trupe locale pentru ca ulterioar sa continue cu recitalurile artistilor consacrati precum Fuego, Niculina Stoican, si Stefan Stan, muzica pentru toti si din toate genurile, prelungite pana in noaptea luminata de ploia de artificii mai frumoase ca niciodata.

 

 

 

    Indiscutabil, vedeta manifestarilor a fost Cristian Sabbagh, binecunoscutul jurnalist de la Kanal D, legat prin origine si studii liceale de Valenii de Munte, premiat de altfel de Consiliul Local pentru promovarea imaginii orasului si pentru sprijinul acordat realizarii acestei manifestari care a atras in dans si buna dispozitie pe valenarii adunati in targul de produse traditionale de pe platoul din fata Complexului Muzeal.

 

 

 

    A fost o sarbatoare care trebuie promovata constant in randul tinerilor, o reusita pentru care merita felicitati organizatorii si participantii, adica intregul nostru oras.

 

 

LA MULTI ANI! DOAMNA EUGENIA BRAGARENCU

 

Articol scris de prof. Ion Bocioaca

 

    O manifestare de exceptie (da, de exceptie) a avut loc in ziua de 18 mai 2013 in complexul Centrului Cultural Valenii de Munte, in organizarea Consiliului Local, a primarului Florin Constantin in special, a C.A.R. Armonia (presedintele Constantin Savulescu) si a unitatilor scolare, un omagiu aparte adus Doamnei Profesoare Eugenia Bragarencu la implinirea venerabilei varste de 100 (una suta fix) ani de viata. Diplome de excelenta, cadouri, flori multe, flori si pagini de presa i-au fost atribuite sarbatoritei.

   

 

 

 

    In Clubul Pensionarilor, special amenajat, ceremonialul gandit din timp a adus in prim plan elogiile primarului orasului in care traieste domna profesoara, ale primarului din comuna Pancova, judetul Balti (Republica Moldova), locul de nastere al profesoarei, ale prietenilor si colegilor din Colegiul National N. Iorga. Poetul Lucian Avramescu, a fost elev al doamenei Bragarencu, i-a readus (a cata oara) amintirile fostului elev ce pasea pentru prima data in urbea dintre dealuri. Versurile sunt de o sensibilitate specifica autorului ciclului Buna seara iubito!

    Ziarista Maria Bogdan, de pe meleagurile noastre, i-a dedicat o pagina memorabila. O viata de om cuprinsa intr-o sinteza relevanta a surprins tocmai acele momente de cumpana din viata sarbatoritei - regimul bolsevic, clipele dramatice ale anilor 1940, cand viata i-a fost intr-o cumpana.

 

 

   

    Celor prezenti domna Bragarencu le-a tinut o lectie de viata plina de consideratii asupra secretului longevitatii, intr-o elevata referite la masura in toate, fara excese imbietoare. Stabilirea in Valenii de Munte, aici unde si alti basarabeni refugiati in iunie 1940, in frunte cu Ion Ianculet, ia asigurat si exitenta profesionala (profesoara de Limba Rusa, diriginta si metodista).

 

 

 

    Asistenta a fost surprinsa de o expunere coerenta, cu vorbe mestesugite, bazata pe o memorie de indvidiat. De o vivacitate rar intalnita, informata la zi (citeste presa fara ochelari), sfatuitoare pentru cei mai tineri, ba avand si proiecte mai indepartate (!!). Seara, tarziu a fost prezenta la focul de tabara alaturi de delegatia basarabenilor din care faceau parte trei primari, ziaristi si alti prieteni de dincolo de Prut.

 

 

DESTINE CULTIVATE

Articol scris de Stanciu Catalin - Politist de Proximitate

    Omul ca fiinta sociala isi informeaza treptat capacitatea de a se orienta in relatii si circumstante mereu noi.

    Credem ca una dintre cele mai dificile provocari ale vietii este sa poti mentine un echilibru intre viata profesionala si efectele ei asupra celor din jur.

    Valul clipei aduce mereu alte solicitari, alte conotatii, de aceea o trasatura definitorie a comportamentului omului modern este rapiditatea de a lua decizii, de a formula puncte de vedere.

   Privim in jur mereu cu neliniste caci, miscarea browniana a situatiilor unei zile aproape ne deruteaza. In ciuda realitatii obiective, subiectul din fiecare dintre noi, trebuie sa gaseasca mereu predicatele adecvate sa devina eroul unei actiuni, trairi, atitudini care sa faca viata mai frumoasa, mai demna. Sa nu uitam ca Dumnezeu a asezat in faptura de lut, bucuria ludica: ne jucam de la nastere si ne place deseori sa luam viata matura tot ca pe un joc. S-a spus pe drept ca "atunci cand am uitat sa mai fim si copii, am murit deja ..."

    A devenit o realitate de frumos relief in ultima vreme, pentru politistii de proximitate, intalnirea cu elevii in scop educativ si formativ.

 

 

    Astfel, la data de 4 aprilie 2013, la Centrul Cutural din Valenii de Munte, in ansamblul saptamanii scolare "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Politistii de proximitate - agent sef principal Catalin Stanciu si agent sef Cristian Chivulescu, amandoi de la Politia Valenii de Munte, in parteneriat cu Asociatia de parinti din "Colegiul Nicolae Iorga", , Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Asociatia nationala Antidrog-Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova, Centrul Regional Ploiesti din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, Primaria orasului Valenii de Munte, Parchetul orasului Valenii de Munte, Detasamentul 4 Jandarmi Valenii de Munte au desfasurat un dialog de lucru cu tema "Sa spunem NU delicventei in scoala" - pentru prevenirea violentei in scoala, a traficului de persoane si a traficului ilicit de droguri, cu 480 de elevi avand varste cuprinse intre 11-18 ani.

 

8 martie 2013 - ZIUA INTERNATIONALA A FEMEII

    Articol scris de Maria Antonescu

   Primavara si-a deschis portile de flori si speranta. timpul se reinoieste si sarbatoarea noului anotimp prinde contur.

    Pretutindeni esti inconjurat cu flor si politete, ai sentimentul civilizat de consideratie indiferent ca esti domnisoara, sotie, mama, bunica.

    De fapt nimeni nu are varsta, iar in sala plina a Centrului Cultural din oras ai sentimentul ca este feminitatea cu multitudinea sa de chipuri.

    Gazdele oficiale te intampina inca de la intrare cu flori si cadouri simbolice. Alesii urbei sunt langa alegatoare si tot ce se vede nimic nu are ostenatia unei manifestari cu tendinta fortata. Se rostesc urari scurte, frumoase, sincere. In spatele lor zambete senine. Frumusetea are apoi chipul muzicii si al poeziei.

 

 

   

    In sala de spectacole fiecare invitata are sentimentul inaltator al sarbatori colective. Langa florile primite, amfitrionii s-au gandit sa aseze o carte de poezie a talentatului autor local Teodor Chiroiu, inginer cu suflet sensibil si cu mestesugul metaforei.

    Incantarea creste o data cu intrarea in scena a interpretului Fuego, o voce calda si plina de farmec. Cu un repertoriu bine ales, ingemanand parfumul melodiilor de altadata cu ritmurile dinamice ale modernitatii, cu versuri despre frumusete si iubire, desprte prietenie si speranta, Fuego a ridicat realmente sala in piciaore starnind valuri de aplauze.

    Sensbila si antrenanta, cu o voce remarcabila si un costum popular autentic, binecunoscuta interpreta Angela Rusu a sustinut un recital de melodii nemuritoare din toate zohnele tarii, cantece de viata si de inima, aducatoare de nostalgie si zambet.

 

 

   

    Hora bucuriei, in care s-au prins toti, fara de varsta, a pecetluit bucuria momentului.

    Un 8 martie cum nu a mai fost la Valenii de Munte! In numele feminitatii, va multumim domnule Primar, va multumim domnule deputat Sorin Teju pentru raza de lumina din clipa de bucurie in care am simtit ca sunteti langa noi.